Філіппінська банкнота номіналом 1000 песо стала банкнотою року

10 июн, 14:00

Філіппінська банкнота номіналом 1000 песо із зображенням філіппінського орла, що перебуває під загрозою зникнення, і голографічним зображенням національної квітки сампагіта була названа новою банкнотою року. Про це пише телеграм-канал UAFIC.

Банкнота номіналом 50 фунтів Північної Ірландії, на якій зображено флору, фауну і робітників, а також банкнота номіналом 100 фунтів Шотландії, на якій зображено сера Вальтера Скотта і доктора Флору Мюррей, посіли 2-ге місце в щорічній премії, яку проводить Міжнародне товариство банкнот.

Дизайн банкноти
Дизайн зворотного боку філіппінської банкноти не змінився у порівнянні з попереднім випуском 1000 песо, на якій зображено природний парк рифів Туббатаха, карту країни й перлину Південного моря.

Проте попри міжнародне визнання, банкнота викликала суперечливі відгуки на Філіппінах: нащадки трьох героїв Другої світової війни, які раніше зображалися на лицьовому боці банкноти, були настільки проти зміни дизайну, що центральний банк країни поки вирішив продовжити друкувати обидва різновиди купюри.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272550.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua