Про визначення мінімального податкового зобов’язання під час «гарячої лінії» у Петропавлівській ДПІ

06 июн, 12:21

Днями начальником Петропавлівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Альоною Головановою було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Визначення мінімального податкового зобов’язання».
Посадовиця роз’яснила, що п. 177.14 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) встановлено: фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які здійснюють виробництво власної сільськогосподарської продукції, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати у складі річної податкової декларації додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Відповідно до п. 64 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік.
Альона Голованова проінформувала, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання.
На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення у відповідності із діючим законодавством.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272578.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua