США та Індія погодили план співпраці в оборонній промисловості

07 июн, 14:00

Сполучені Штати та Індія узгодили дорожню карту військово-промислового співробітництва, оскільки Нью-Делі прагне зменшити свою залежність від основного постачальника зброї росії в умовах напруженості з Китаєм, повідомляє AFP, пише УНН.

Цитата

"Ми розробили нову амбітну дорожню карту для оборонно-промислового співробітництва, яка швидко відстежуватиме високопріоритетні проєкт спільного розвитку та спільного виробництва", — сказав міністр оборони США Ллойд Остін, завершуючи нічний візит до Нью-Делі.

Деталі

Аналітики попередили, що такі обіцянки мають бути підкріплені конкретними діями.

москва та Нью-Делі були союзниками протягом десятиліть, причому росія безумовно є найбільшим постачальником зброї для Індії.

Угода прискорить технологічне співробітництво та спільне виробництво в таких сферах, як системи повітряного бою та наземної мобільності, “підводна область”, а також розвідка, спостереження та розвідка, повідомило Міністерство оборони США.

Ініціатива "має на меті змінити парадигму співпраці між оборонними секторами США та Індії", - йдеться в повідомленні, і "може надати Індії доступ до передових технологій і підтримати плани індійської оборонної модернізації".

Доповнення

Зараз Індія, яка не засудила росію за її вторгнення в Україну, прагне диверсифікуватися  як шляхом розширення джерел імпорту, так і нарощування внутрішнього виробництва.

Західні країни, включаючи Сполучені Штати та Францію, ведуть переговори про багатомільярдні контракти, і дипломати кажуть, що Індія надає високого пріоритету передачі технологій у рамках будь-якої угоди.

Юлія Крутякова

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272586.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua