Плата за землю: понад 2,5 млрд грн спрямували до місцевих бюджетів платники Дніпропетровщини

15 июн, 10:20

З початку 2023 року до місцевих бюджетів від платників Дніпропетровщини надійшло понад 2,5 млрд грн плати за землю. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталі Федаш надходження збільшились у порівнянні з січнем – травнем 2022 року на понад 785 млн грн, або майже на 44 відсотки.
Очільниця податкової служби Дніпропетровщини висловила вдячність платникам, які сумлінно працюють на економіку нашої держави і своєчасно сплачують податки і збори.
Наталя Федаш нагадала, що 06.05.2023 набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон № 3050).
Керівник ГУ ДПС звернула увагу, що змінами, внесеними Законом № 3050 до Податкового кодексу України, встановлені періоди, за які власники та користувачі земельних ділянок не нараховують та не сплачують плату за землю (земельний податок та/або орендна плата) на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією. Також Закон № 3050 визначає особливості оподаткування платою за землю (земельний податок та/або орендна плата) за земельні ділянки, які:
- перебувають у консервації;
- забруднені вибухонебезпечними предметами;
- непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272846.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua