Майже 22,2 млн грн частини чистого прибутку отримав держбюджет від платників Дніпропетровщини

16 июн, 10:29

Протягом п’яти місяців поточного року платники Дніпропетровської області спрямували до держбюджету майже 22,2 млн грн частини чистого прибутку. Надходження збільшились у порівнянні з минулорічним показником майже на 14,5 млн грн, або на 187,8 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.
Очільниця податкової служби Дніпропетровщини нагадала, що зобов’язання зі сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку є грошовим зобов’язанням платника.
На контролюючі органи покладено обов’язок здійснення контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету:
- частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, а також господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є державна та/або комунальна власність;
- дивідендів на державну частку господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарськими товариствами, 50 і більше відсотків акцій (часток, паїв) яких знаходяться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави у яких становить 100 відсотків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272881.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua