На певний час води ЗАЕС вистачить: МАГАТЕ і Держатомрегулювання зійшлись у прогнозах

19 июн, 16:00

Рівень води в ставку для охолодження ЗАЕС поки що лишається на достатньому рівні після руйнування Каховської дамби. Про це у коментарі LIGA.net розповів в.о. голови Державної інспекції ядерного регулювання – головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Олег Коріков.

Підрив Каховської ГЕС створив додаткову загрозу для окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції – з водосховища живились ставки-охолоджувачі ЗАЕС. Тепер водозабір для охолодження ЗАЕС неможливий.

В Енергоатомі запевняють, що ситуація на станції поки контрольована. Енергоблоки не працюють з вересня 2022 року. Відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача немає, нагадують у компанії.

Експлуатуюча організація, за словами Корікова, розробила комплекс заходів, які дозволять пом'якшити наслідки підриву і гарантувати безпечну експлуатацію станції. Ці заходи з безпеки передбачають два напрями.

Перший – створення запасів водних ресурсів у межах промислового майданчика ЗАЕС. Другий – зменшення водоспоживання, щоб ставок-охолоджувач можна було використовувати ще довго.

Євгенія Мазур

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272898.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua