Майже 223,7 млн грн податку на прибуток підприємств надійшло протягом п’яти місяців до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

21 июн, 16:37

З початку 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 223,7 млн грн податку на прибуток підприємств. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя, надходження збільшились у порівнянні з відповідним періодом 2022 року на понад 70,3 млн грн, або майже на 46 відсотків.
Керівник податкової служби Дніпропетровщини нагадала, що відповідно до пункту 135.2 статті 135 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) базою оподаткування операцій резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах є грошове вираження об’єкта оподаткування, розрахованого за правилами, визначеними цим пунктом та підпунктом 141.9 прим. 1.3 пункту 141.9 прим. 1 статті 141 Кодексу. У разі здійснення операцій, які є об’єктом оподаткування, у формі, відмінній від грошової, базою оподаткування є вартість такої операції, визначена на рівні не нижче звичайної ціни. Така база оподаткування операцій резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах визначається виходячи з вартості операції без зменшення на суму утриманого податку на доходи нерезидента.
Дякуємо за сумлінне ставлення до податкових обов’язків!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272951.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua