Укргідроенерго розробляє план роботи ДніпроГЕСу в Запоріжжі на повну потужність

27 июн, 15:30

Укргідроенерго працює над реалізацією плану роботи запорізької ДніпроГЕС без обмежень. Водночас для фінансування ліквідації наслідків обстрілів та відновлення Каховської греблі Україна підписала меморандум на 200 млн євро з Євробанком реконструкції та розвитку. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Сирота, передає УНН.

Деталі

За словами гендиректора Укргідроенерго, проєктним інститутом відпрацьовуємо варіанти забезпечення функціонування ДніпроГЕСу в Запоріжжі - без обмежень та на повну потужність.

"Ми будемо вести розрахунки, що потрібно зробити для цього, які заходи, щоб станція працювала на повну потужність", - зазначив Сирота.

Він також зазначив, що на тижні було проведено зустріч з представниками посольства США в Україні, на якій проговорено найнагальніші потреби компанії для подолання наслідків обстрілів на станціях і терористичного акту підриву Каховської ГЕС.

За участю Прем'єр-міністра України компанія підписала меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно фінансування проєктів Укргідроенерго з ліквідації наслідків ракетних обстрілів, в тому числі відновлення Каховської станції, на загальну суму 200 млн євро. Також обговорили зі Світовим банком можливість фінансування проєкту будівництва тимчасових гребель на Каховському водосховищі, повідомив Сирота.

Продовжується робота з проєктним інститутом по проєкту спорудження тимчасових гребель на нижньому і верхньому б'єфі станції. Аби відразу після деокупації приступити до його реалізації.

Антоніна Гороховська

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273046.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua