Deutsche Bank повідомив інвесторам про втрату російських акцій

29 июн, 12:40

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank повідомив, що більше не може гарантувати повний доступ до російських акцій, які їм належать. Дана ситуація лише підкреслює проблеми, з якими стикаються світові інвестори, намагаючись повернути інвестиції, вкладені в компанії РФ.

Про це пише Reuters.

Згідно з повідомленням, банк виявив дефіцит акцій, які підтверджують депозитарні розписки (DR), випущені банком до вторгнення в Україну. Акції зберігаються в Росії в іншому банку-депозитарії.

DR – це сертифікати, видані банком, що представляють акції іноземної компанії, що торгуються на місцевій фондовій біржі. Обмін DR на акції російської компанії є першим кроком до спроби повернути їхні гроші.

Deutsche пояснює дефіцит рішенням Москви дозволити інвесторам конвертувати частину DR в місцеві акції. Конвертація була проведена без "участі чи контролю" німецького банку, і Deutsche не зміг узгодити акції компанії з депозитарними розписками.

Посилаючись на два джерела, які консультують інвесторів, Reuters пише, що це перший великий банк, який офіційно повідомив власників депозитарних розписок про те, що вони можуть не отримати у власність усі акції, на які вони мають право.

Видання зазначає, що Зхідні санкції та російські контрзаходи призвели до того, що активи громадян і компаній по обидва боки заблоковані. Кремль також взяв під тимчасовий контроль активи, захопивши російські дочірні компанії двох європейських енергетичних компаній у квітні, підкреслюючи стратегію зменшення іноземного впливу на компанії, які критикують його економічні та політичні інтереси.

Джерела повідомили, що значна кількість інвесторів, починаючи від невеликих хедж-фондів і закінчуючи великими глобальними менеджерами активів, все ще мають депозитарні розписки. Більшість інвесторів обнулили російські активи, але деякі все ще плекають надії відновити вартість у майбутньому.

За словами джерела, Deutsche Bank тепер дозволяє інвесторам обмінювати DR на акції в рамках своїх планів виходу з російського бізнесу. Банк також визначив, що клієнти можуть опинитися в кращому становищі, якщо вони зможуть конвертувати свої DR принаймні частково.

У Deutsche зазначили, що пізніше вони спробують повернути більше акцій їхнім законним власникам.

Раніше Reuters повідомляв, що прибуток дочірньої компанії Deutsche Bank у Росії у 2022 році збільшився майже в шість разів.

Тетяна Гойденко

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273069.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua