НБУ оновив свій прогноз стосовно кредитних втрат, спричинених війною

28 июн, 15:00

Національний банк України (НБУ) оновив свій прогноз стосовно кредитних втрат, спричинених війною, знизивши його з 30% до 20%. Ця інформація міститься в Звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому банком.

У цьому році банки значно зменшили формування резервів, оскільки минулого року вони вже відображали значні втрати, пов'язані з кредитним ризиком.

З початку конфлікту банки визнали втрати приблизно 15% свого портфеля, який існував на момент російської агресії. Втрати менші для корпоративного портфеля, але вищі — для роздрібного.

Проте деякі бізнес-кредити, що перебувають у процесі реструктуризації та для яких послаблено умови обслуговування, можуть з часом стати непрацюючими.

"З урахуванням цих додаткових потенційних збитків сукупні втрати портфеля через війну наближатимуться до оцінок Національного банку річної давнини — близько 20%", — додали представники Національного банку.

В НБУ відзначають, що песимістичний сценарій кредитних втрат, який передбачався в разі тривалих негативних наслідків від дефіциту електроенергії, не мав місця здійснитися.

e-finance.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua