Підприємці активно сплачують єдиний податок, про що свідчать дані, оприлюднені ДПС

30 июн, 17:30

Підприємці в Україні активно сплачують єдиний податок, про що свідчать дані, оприлюднені Державною податковою службою (ДПС). Згідно зі звітом, вже за перші п'ять місяців 2023 року до бюджету надійшло значне фінансування від підприємців.

Згідно з інформацією, наданою ДПС, малий бізнес та окремі підприємці користуються пільгами, що надаються у період воєнного стану. Зокрема, платники 1 та 2 групи мають право утримувати щомісячні внески єдиного податку у разі оголошення надзвичайного стану з квітня 2022 року.

Однак, не зважаючи на складні економічні умови, підприємці продовжують регулярно сплачувати єдиний податок. За період з січня по травень 2023 року платники податків внесли до бюджету 15,2 млрд гривень у якості єдиного податку. Значна частка цих коштів (2,3 млрд гривень або 17,1% від загальної суми) надійшла від платників 1 та 2 групи.

Загалом на 1 червня 2023 року в Україні зареєстровано близько 2 млн підприємців, що становить найвищий показник за останні п'ять років. З них 76% (понад 1,5 млн осіб) застосовують спрощену систему оподаткування. Ці дані свідчать про активність та значний внесок підприємців у розвиток економіки країни.

ДПС продовжує відстежувати ситуацію та забезпечувати контроль за сплатою єдиного податку. Висока платоспроможність підприємців сприяє збору коштів до державного бюджету, що в свою чергу забезпечує фінансування соціальних та інфраструктурних програм.

Забезпечення стабільної роботи податкової системи та посилення контролю є важливими завданнями уряду для забезпечення ефективного функціонування економіки та забезпечення соціального захисту громадян. Уряд прагне сприяти підприємництву та забезпечити сприятливі умови для розвитку бізнесу в країні, що сприятиме зростанню економіки та покращенню життя населення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273132.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua