Visa планує розширити свою присутність у Латинській Америці

03 июл, 10:20

Visa придбає бразильську фінтех-платформу Pismo за 1 мільярд доларів, з метою розширити свою присутність у Латинській Америці. Це перше велике поглинання для Visa з 2021 року, коли вона придбала європейську платформу відкритого банкінгу Tink за 2,2 мільярда доларів, а також британського постачальника транскордонних платежів Currencycloud.

Pismo - це хмарна платформа для фінансових установ зі штаб-квартирою в Сан-Паулу. Вона обслуговує понад 70 мільйонів рахунків і здійснює транзакції на суму понад 200 мільярдів доларів щорічно. Pismo надає технологію, яка дозволяє клієнтам випускати картки Visa і Mastercard.

Згідно з даними аналітичної групи Sling Hub, обсяг венчурного фінансування в Латинській Америці скоротився на 82% у травні у порівнянні з попереднім роком, через високі відсоткові ставки та побоювання рецесії, що позначилося на оцінках технологічних компаній.

Угода між Visa та Pismo, яка очікується бути закритою до кінця року, передбачає збереження нинішньої управлінської команди Pismo.

Pismo була заснована підприємцями Рікардо Жозуа, Даніелою Бінатті, Джуліаною Бінатті та Марсело Парізе. Компанія діє в Європі, Північній Америці, Південно-Східній Азії, Індії та Латинській Америці.

Pismo залучила понад 110 мільйонів доларів від інвесторів, серед яких японська SoftBank Group Corp, Amazon, венчурна компанія Accel, а також Headline, яка володіє близько 30% фірми.

Це придбання допоможе Visa розширити свою глобальну присутність і підвищити ефективність своїх послуг у Латинській Америці. Visa має намір використовувати технологічні можливості Pismo для поліпшення процесів випуску карток та збільшення свого впливу на ринку цифрових платежів в регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273137.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua