Подорожчання свинини в Україні

03 июл, 12:30

Темпи зростання цін на свинину в Україні продовжують збільшуватися, хоча попит на цей продукт є стійким. За даними асоціації "Свинарі України", станом на кінець червня, середньозважена ціна закупівлі свиней забійних кондицій піднялася на 1% і тепер становить 82,8 грн/кг в гурті. Варто зазначити, що в деяких регіонах ціни залишилися стабільними.

За тиждень до 29 червня, у центральних, західних та південних регіонах оператори товарні партії закуповували на 1-2 грн/кг дорожче, ніж раніше. У той же час, у східних областях ціни залишилися на попередньому рівні. Зокрема, у західних регіонах гуртова вартість свинини коливалася в діапазоні 81-82 грн/кг, у центральних досягала 84 грн/кг, а на Сході максимальна ціна в гурті становила 85 грн/кг.

Представники м'ясопереробки наразі не зафіксували надмірної торговельної активності, а деякі навіть скаржаться на її зниження. Однак багато операторів відзначають стабільний попит і систематичну реалізацію продукції.

Асоціація "Свинарі України" зазначила, що наразі переважно не спостерігають профіциту товарної свинини, відзначаючи, що в більшості регіонів докупити додаткові об’єми після завершення торгів є складним завданням. Загалом, заготівельники вважають, що попит та пропозиція свинини наразі є відносно збалансованими, і вони не бачать конкретних передумов для послаблення цін на закупівлю.

Варто нагадати, що Україна зменшила імпорт свинини на третину. У березні поставки охолодженого та мороженого м'яса свиней становили 503 тонни або 949 тисяч доларів у грошовому еквіваленті.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273143.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua