Франція збільшує оборонний бюджет до 413 млрд євро на наступні сім років

03 июл, 14:30

Французький парламент підтримав законопроєкт щодо військового бюджету, який передбачає виділення рекордних 413 млрд євро на оборону протягом наступних семи років. Згідно з повідомленням видання Le Figaro, законопроєкт про військове програмування, який визначає видатки у розмірі 413 млрд євро на період з 2024 по 2030 роки, був ухвалений Верхньою палатою парламенту у першому читанні. За цей законопроєкт проголосували 314 депутатів, 17 були проти.

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню зазначив, що ухвалений законопроєкт про військове планування "визнає повернення жорсткої конкуренції між великими державами на тлі ядерного розповсюдження".

Додаткові кошти будуть спрямовані на модернізацію ядерного стримування, покращення умов для військовослужбовців та їхніх сімей, а також на поліпшення умов для резервістів з метою подвоєння чисельності їхнього особового складу до 80 тисяч до 2030 року.

Франція розуміє необхідність забезпечення своєї обороноздатності та готовності відповісти на виклики сучасного світу. Збільшення оборонного бюджету є стратегічним кроком, спрямованим на посилення оборонних можливостей країни та підтримку національної безпеки.

Модернізація ядерного стримування відіграє важливу роль у забезпеченні стратегічної стабільності та зменшенні загроз ядерному розповсюдженню. Покращення умов для військовослужбовців та їхніх сімей є показником визнання їхньої вагомої ролі в забезпеченні безпеки країни.

Заходи щодо підвищення чисельності резервістів свідчать про важливість мобілізаційних зусиль та готовності Франції реагувати на потенційні загрози. Подвоєння чисельності резервістів до 80 тисяч свідчить про намір країни посилити свою оборонну потужність та готовність відстояти свої інтереси.

Оборонний бюджет Франції на рівні 413 млрд євро підтверджує серйозність країни щодо забезпечення своєї безпеки та важливість національної оборони. Цей крок покаже сильну позицію Франції у міжнародному вимірі та сприятиме підтримці стабільності в регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273147.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua