Франція вводить обмеження на використання соціальних мереж дітьми до 15 років без дозволу батьків

04 июл, 16:00

Французький Сенат ухвалив новий закон, який вимагатиме від платформ соціальних мереж, зокрема TikTok, перевіряти вік користувачів і отримувати згоду батьків для осіб, які є молодшими 15 років. Повідомляє France 24.

Головна мета закону полягає в захисті дітей в Інтернеті. Цей закон є частиною комплексу заходів уряду, спрямованих на зменшення часу, проведеного дітьми перед екранами, та на захист їх від кіберзалякування та інших злочинів.

Точна дата, коли законопроект набуде чинності, поки що залишається невідомою, оскільки він повинен бути перевірений Європейською комісією на відповідність законодавству ЄС.

Після цього соціальні мережі матимуть один рік, щоб відповідати новій політиці для нових користувачів і два роки, щоб впровадити вимоги для існуючих користувачів.

Під час прийняття закону Сенатом були враховані ризики, яким піддається молодь в Інтернеті, включаючи порнографію, кіберпереслідування, недосяжні стандарти краси та залежність.

У Франції веб-сайти формально заборонені для осіб молодше 13 років. Проте згідно з даними Національної комісії з технологій і свободи у Франції (CNIL), понад половина дітей у віці від 10 до 14 років користується соціальними мережами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273171.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua