Індія стала найбільшим покупцем російської нафти

04 июл, 14:00

Індійські компанії почали розраховуватися за нафту з Росії китайськими юанями, – повідомляє агентство Reuters, посилаючись на джерела.

За інформацією агентства, запровадження заходів санкцій з боку Заходу змінило глобальні торговельні потоки для головного експорту Російської Федерації. Індія стала найбільшим покупцем російської нафти, що транспортується морем, навіть коли виникають проблеми з валютним розрахунком. Крім того, китайський юань поступово стає все більш важливою валютою в фінансовій системі Росії, оскільки країна була відрізана від фінансових мереж, пов'язаних з доларом та євро.

"Деякі нафтопереробники оплачують нафту іншими валютами, зокрема юанем, якщо банки відмовляються проводити операції у доларах", – розповів джерело, зазначивши, що йдеться про індійський уряд.

За даними Reuters, Індійська нафтова корпорація, яка є найбільшим покупцем російської сирої нафти в країні, у червні стала першим державним нафтопереробним підприємством, що розрахувалося за деякі російські товари в юанях. Крім того, принаймні дві з трьох приватних нафтопереробних заводів Індії також оплачують частину імпорту з РФ у китайській валюті.

Крім китайського юаня, індійські компанії також розраховуються за деякі недоларові платежі в арабських дирхамах.

"Незважаючи на те, що переважаючою бажаною валютою є долар, нафтопереробники іноді розраховуються іншими валютами, такими як дирхам і юань, за вимогою продавців", – розповів джерело з індійського уряду.

За даними Reuters, індійські компанії вирішили розраховуватися за російську нафту китайськими юанями та іншими недоларовими валютами, оскільки деякі банки уникають проведення операцій у доларах через санкційний тиск. Це показує зміну валютних практик і можливу диверсифікацію валютних резервів компаній, що сприяє стабільності та забезпечує меншу залежність від єдиного доларового валютного ринку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273191.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua