Уряд України планує розширити програму доступної іпотеки «єОселя»

06 июл, 10:20

Уряд України планує розширити програму доступної іпотеки «єОселя», заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів. Згідно з його заявою, у програмі зможуть взяти участь не лише військовослужбовці, правоохоронці, вчителі, медичні працівники та науковці, а й інші громадяни України, які не мають власного житла. Однак для останніх розраховується пільгова річна ставка 3% у гривні. Перший внесок становитиме щонайменше 20%, а термін кредитування може досягати 20 років.

Прем'єр-міністр повідомив, що зараз вже видано пільгові іпотечні кредити на суму понад 1,2 мільярда гривень. Очікується, що зміни в умовах програми дозволять суттєво активізувати надання іпотеки, і українські сім'ї, які мають потребу в житлі, зможуть отримати його "вже зараз".

Нагадаємо, що програма доступного кредитування "єОселя" була запущена в жовтні 2022 року. Планувалося, що другий етап програми, в рамках якого всі громадяни зможуть розраховувати на отримання кредитів під 7% річних, розпочнеться з початку цього року. Для отримання іпотечного кредиту необхідно відповідати таким критеріям: бути громадянином України у віці від 18 до 70 років, мати стабільний дохід, володіти нерухомістю площею менше 52,5 квадратних метрів (додатково - 21 квадратний метр на кожного наступного члена сім'ї), не перебувати під санкціями та не брати участь в інших схожих державних програмах.

З грудня минулого року програма "єОселя" стала доступна через мобільний додаток "Дія". За його допомогою громадяни можуть подати заявку, а дані з 11 реєстрів "підтягуються" автоматично, спрощуючи процедуру оформлення іпотеки.

Розширення програми "єОселя" є кроком у напрямку підтримки громадян, які не мають можливості придбати власне житло за стандартними умовами. Це надасть можливість багатьом українцям забезпечити себе комфортним і стабільним проживанням, сприяючи розвитку житлового будівництва в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273206.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua