Ціни на свинину у супермаркетах зросли протягом червня

07 июл, 12:00

Ціни на свинину у супермаркетах зросли протягом червня, повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України". За їхніми даними, роздрібні ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати збільшилися в середньому на 2% за цей місяць.

Протягом першого місяця літа ціни на свинину в роздрібних мережах зросли на 3,4 грн/кг або на 1,7% в середньому. Якщо на початку місяця кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 грн/кг, то на кінець червня його ціна піднялася до 206,07 грн/кг. Середня ціна за аналізований період склала 204,6 грн/кг, що на 1% вище, ніж у травні.

В Асоціації "Свинарі України" зауважують, що не всі види свинини зазнали однакового зростання цін. Значною мірою подорожчала тазостегнова частина, ціна якої на кінець місяця склала 192,15 грн/кг, що на 4,6% або 8,4 грн/кг вище, ніж на початку місяця. Однак значні коливання цін на цей вид м'яса протягом травня та червня зменшили різницю між середньомісячними показниками до 1,3%.

Крім того, ціна на ошийку зросла на 5,3 грн/кг (2,1%) і склала 255,9 грн/кг на кінець місяця. Зазначається, що саме ця сезонно затребувана позиція відчутно подорожчала порівняно з середньою травневою ціною. Інші преміальні частини свинини, такі як вирізка, корейка та стейк, підвищилися меншими темпами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273234.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua