Енергосистема України стикнулася зі значним збільшенням споживання електроенергії

07 июл, 14:00

Енергосистема України стикнулася зі значним збільшенням споживання електроенергії через підвищену спекулятивність і використання кондиціонерів. За даними Національної енергетичної компанії "Укренерго", вечірнє споживання електроенергії у вівторок, 4 липня, зросло на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого тижня.

Прес-служба "Укренерго" повідомила, що цей стрибок споживання пов'язаний із зростанням температури повітря та зростаючим використанням кондиціонерів. Змінилася також пікова період споживання електроенергії протягом доби. Якщо минулого тижня вечірній пік спостерігався від 19:00 до 22:00, то з понеділка це навантаження відчувається з 16:00 до 23:00.

Компанія закликала споживачів зменшити споживання електроенергії вечірніми годинами з 16:00 до 23:00, щоб дати можливість енергосистемі відновитися та забезпечити балансування. Рекомендації включають перенесення використання потужної техніки на інші години доби або на ніч, а також уникається ввімкнення кількох потужних приладів одночасно.

"Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00", - наголошують в компанії.

На щастя, наразі виробництво електроенергії задовольняє потреби споживачів. Додатково, один з атомних енергоблоків, який був у плановому ремонті, повернувся в експлуатацію, що покращило потужність енергосистеми.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273239.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua