Нідерланди збираються вирішити питання статусу українських біженців

07 июл, 16:00

Згідно зі звітом Консультативної ради з питань міграції (ARM), уряд Нідерландів планує найближчим часом вирішити питання, пов'язане зі статусом українських біженців та їх поверненням додому. Цю інформацію повідомляє Euractive з посиланням на звіт.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Нідерланди прийняли близько 95 000 українських біженців. Їхні права захищені згідно з Директивою ЄС про тимчасовий захист (TPD), яка діє до березня 2025 року. Проте, місцеві муніципалітети та українські біженці раніше висловлювали занепокоєння щодо майбутнього статусу та умов проживання.

Звіт Консультативної ради рекомендує обговорити й врегулювати на рівні Європейського Союзу питання щодо статусу проживання українських біженців та їх повернення додому, з метою запобігання вторинній міграції всередині ЄС. Також пропонується надавати українцям посвідки на тимчасове або постійне проживання, включаючи відповідні дозволи для студентів та висококваліфікованих мігрантів.

Знаходження рішень у цих питаннях може бути складним завданням для уряду Нідерландів, оскільки країна вже знаходиться у серйозній міграційній та житловій кризі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273243.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua