В Україні відзначено найвище споживання електричної енергії за першу половину літа

07 июл, 16:00

В Україні відзначено найвище споживання електричної енергії за першу половину літа, яке було зафіксовано в четвер, 6 липня, о 16:00. Цей показник на 7% перевищує найгарячіший день минулого літа. Основна причина - активне використання кондиціонерів. Проте порівняно з минулим роком, раптове збільшення навантаження суттєво ускладнює роботу енергосистеми, попереджає Національна енергетична компанія "Укренерго".

"В енергосистемі зафіксоване рекордне споживання електроенергії. Найвище споживання за першу половину літа було зафіксовано вчора, 6 липня, о 16:00. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер. Для розуміння таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів", - повідомляють у "Укренерго".

Зауважено, що високий рівень споживання електроенергії підтримувався протягом усього дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. "Оскільки вечеряючи знижується активність сонячних електростанцій, для забезпечення потреб високого рівня споживання необхідно залучати додаткові потужності енергоблоків", - пояснюють у "Укренерго".

"Якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян", - зазначають у компанії.

В "Укренерго" нагадують, що тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях та в енергомережі, тому працює менше енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури.

"З 16.00 до 23.00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменшіть використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Не вмикайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання на інші години доби", - закликали в Укренерго.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273267.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua