Половина енергосистеми України постраждала внаслідок обстрілів російських військ

11 июл, 12:00

Половина енергосистеми України постраждала внаслідок обстрілів російських військ, а деякі об'єкти були повністю знищені і не можуть бути відновлені. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

Галущенко зазначив, що понад 50% енергосистеми України, включаючи генерацію та систему передачі електроенергії, постраждали від обстрілів російських військ. Він підкреслив, що нараховано 271 влучання різного роду.

Міністр нагадав, що з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року українська енергетика була піддана щоденним обстрілам з боку Росії. В результаті обстрілів є об'єкти, які були повністю зруйновані і неможливо відновити.

Українські енергетики вже розпочали масштабну ремонтну кампанію, яка є найбільшою в історії країни, з метою повного відновлення системи до початку опалювального сезону.

Галущенко також заявив, що Світовий банк оцінив збитки української енергетики в 11 млрд доларів США, але ця цифра не є статичною, оскільки обстріли тривають і збитки зростають.

Голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше повідомляв, що компанія активно працює над відновленням пошкодженої енергетичної інфраструктури, спричиненої обстрілами. Вже виконано приблизно 50-60% запланованих робіт на мережах компанії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273279.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua