Країни повертають свої золотовалютні резерви як захист від можливих санкцій

12 июл, 10:20

Країни повертають свої золотовалютні резерви як захист від можливих санкцій, підтверджують аналітики. Ця тенденція набирає обертів після того, як Росія стала об'єктом санкцій. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на опитування інвестиційної компанії Invesco.

Хоча конкретні країни не були уточнені, відомо, що "значна частина" центральних банків виявили занепокоєння і почали перевозити свої резерви на власну територію у зв'язку з наявністю санкцій проти резервів Росії. За результатами опитування, 68% респондентів заявили, що зберігають свої резерви власному країні, що в порівнянні з 50% у 2020 році свідчить про зростання такої практики.

Представник одного з центральних банків, який бажає залишитися анонімним, зазначив: "Наше золото раніше зберігалося в Лондоні, але зараз ми перенесли його назад до своєї країни, щоб зберегти актив в безпеці".

У Invesco підтверджують, що така думка є поширеною серед центральних банків. "Якщо це моє золото, то я хочу, щоб воно було у моїй країні. Ми спостерігаємо таку тенденцію протягом останнього року або близько того", - прокоментував голова офіційних установ Invesco, Род Рінгроу.

Ця ситуація відображає зростаючу небезпеку, яку країни бачать у зберіганні своїх резервів у зарубіжних банках. Навряд чи можна передбачити, які країни саме повертають свої резерви національним банкам, але цей рух може відобразити загальну нестабільність у геополітичному середовищі та належне використання золотовалютних активів для захисту національних інтересів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273311.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua