Стрімке зниження цін на малину в Україні: що відбувається

14 июл, 10:40

Цього тижня в Україні помітно знизилися ціни на малину. За даними аналітиків проекту EastFruit, українські садівники оголосили ціни на малину у діапазоні 35-60 грн/кг.

За даними учасників ринку, обвал цін на малину був очікуваним, але межі зниження ціни ще не досягнуті.

"Головною причиною негативного цінового тренду в цьому сегменті є швидкий ріст пропозиції місцевої ягоди в порівнянні з попитом на малину", - зауважують аналітики.

Українські садівники оголосили ціни на малину в діапазоні 35-60 грн/кг, що в середньому на 27% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

"При цьому більшість фермерів вже відмовляються від збирання ягід, оскільки закупівельні ціни на малину вже впали до 35 грн/кг на свіжому ринку, а на заморожування ягоду купують в діапазоні 17 грн / кг", - підкреслюють аналітики.

Відзначається, що українським садівникам стає несвідомо вирощувати малину, оскільки поточний діапазон цін не покриває навіть витрати на збирання ягід.

За моніторингом EastFruit, на сьогоднішній день малина в Україні вже коштує у середньому на 60% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Якщо ситуація з обсягами продажу ягід не покращиться, то негативні цінові тенденції в цьому сегменті продовжать переважати", - стверджують аналітики.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273392.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua