«План України» як набір заходів для розвитку ключових галузей національної економіки

14 июл, 09:00

Міністерство економіки України разом з українськими підприємцями, асоціаціями та експертами започаткувало процес розробки "Плану України" - набору заходів для розвитку ключових галузей національної економіки. За даними пресслужби Міністерства економіки, більше 10 галузевих робочих груп будуть створені для обговорення та розробки конкретних пропозицій.

Обговорення будуть охоплювати ключові галузі, які потенційно можуть стати каталізаторами розвитку української економіки. Основою "Плану України" стануть високорівневі секторальні пропозиції, розроблені під час діалогу з бізнесом.

Ці напрацювання увійдуть в програму Ukraine Facility (UF) від Європейського Союзу. В рамках цієї програми передбачається розробка секторальних програм розвитку на 10 років, розділених на три етапи: короткострокові (2023-2024 рр.), середньострокові (2025-2027 рр.) та довгострокові (2028-2033 рр.).

"План України" у межах Ukraine Facility дозволить Україні отримати 50 мільярдів євро фінансування від Європейської комісії. Ці кошти спрямуються на відновлення, реконструкцію та модернізацію країни. Окрім того, "План України" допоможе залучити додаткові інвестиції від партнерів на суму також близьку до 50 мільярдів євро.

Спільне бачення економічного розвитку країни є ключовим аспектом для отримання фінансування в рамках Ukraine Facility. "План України" має визначити шляхи відновлення та розвитку України після воєнного конфлікту, а також зазначити пріоритетні реформи та галузі, які потребують першочергового фінансування.

Реалізація "Плану України" дозволить повернути ВВП країни до рівня 2021 року протягом наступних років та збільшити його на 10%. Зазначені кошти будуть використані для покриття бюджетного дефіциту, відновлення економіки та привабливих інвестиційних проєктів, спрямованих на залучення приватного капіталу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273419.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua