Philip Morris планує будівництво нової сигаретної фабрики в Україні

14 июл, 15:30

Philip Morris, один з найбільших виробників тютюнових виробів, планує будівництво нової сигаретної фабрики в Україні. Проте, цей об'єкт буде меншим за харківське підприємство компанії. Про це заявив Максим Барабаш, керівник українського представництва Philip Morris, в інтерв'ю виданню LIGA.net.

За словами Барабаша, фабрика в Харкові має потужність виробництва 40 млрд сигарет на рік, проте український ринок значно зменшився. Раніше фабрика виготовляла 20 млрд сигарет для експорту, але через війну та втрату територій внутрішній ринок зменшився майже на 20%.

Обсяг реалізації Philip Morris в Україні скоротився до 7 млрд сигарет на рік. З метою відновлення обсягів виробництва компанія планує побудувати нову фабрику в Львівській області, де буде виготовлятись цей самий обсяг сигарет.

Барабаш зазначив, що компанія не планує закривати харківську фабрику, але у довгостроковій перспективі може виявитись непотрібною у зв'язку зі зміною регулювань у тютюновій галузі. Технічно фабрику можна відновити, але через нестабільну ситуацію в регіоні і загрозу обстрілів це буде дуже ризиковано для працівників.

Наразі, до запуску нової фабрики, Philip Morris планує продовжувати виробляти сигарети на потужностях Імперіал Тобакко. Однак, нове підприємство стане важливим кроком для збільшення обсягів виробництва та підтримки українського ринку тютюнових виробів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273422.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua