Зручний та сучасний формат спілкування - електронне звітування

14 июл, 12:27

У Павлоградській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено тренінг, де платникам розповіли про електронні сервіси податкової служби та подання звітності онлайн. 
За допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. 
Фахівець ДПІ надала практичні рекомендації щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, подання повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою Електронного кабінету платника. Податківець нагадала присутнім, що платники податків зобов’язані повідомити податкову службу за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, за формою 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації та відкриття. 
Крім того в ході зустрічі податківець розповіла платникам коли можна скористатись правом на податкову знижку та роз’яснила порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи.  
Зокрема, податківець роз’яснила присутнім, що декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за місцем реєстрації платника і право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно. 
Фахівець наголосила, що разом з декларацією необхідно надати  платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і строк оплати за такі послуги.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273455.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua