НБУ реорганізовує свою структуру, створюючи Департамент міжнародного співробітництва

17 июл, 13:00

Національний банк України (НБУ) реорганізовує свою структуру, створюючи новий Департамент міжнародного співробітництва з метою посилення міжнародної співпраці та європейської інтеграції. Замість Управління європейської інтеграції та міжнародних програм буде функціонувати цей новий департамент. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Департамент міжнародного співробітництва буде мати розширені функції, що раніше виконувалися Управлінням європейської інтеграції та міжнародних програм. Його завданнями будуть сприяння імплементації актів права ЄС у фінансовій сфері та виконання критеріїв для вступу до ЄС в межах компетенцій Національного банку.

З 13 липня розпочинається конкурсний відбір на посаду директора Департаменту міжнародного співробітництва. Відповідальність департаменту буде включати реалізацію державної політики у сфері європейської інтеграції, розвиток співпраці з ЄС у фінансовій сфері, взаємодію з інституціями ЄС та просування інтересів Національного банку на шляху до ЄС.

Департамент також буде співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями, реалізовувати міжнародні проєкти та програми, забезпечувати представлення інтересів та позиції Національного банку в міжнародних відносинах України. Він також відповідатиме за розвиток діалогу з центральними банками та органами нагляду за фінансовими установами інших країн, забезпечуватиме ефективне функціонування системи організаційно-протокольного забезпечення міжнародних зв'язків та перекладу.

Відзначається, що до призначення керівника нового департаменту та формування його штату працівники Управління європейської інтеграції та міжнародних програм продовжуватимуть виконувати свої обов'язки під керівництвом Володимира Кучина. Департамент міжнародного співробітництва підпорядковуватиметься підрозділу "Монетарна стабільність", керівництво якого здійснюватиме заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273458.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua