З України до ЄС: чеський залізничний лоукостер RegioJet оголосив про запуск нових маршрутів

17 июл, 15:30

Чеський залізничний лоукостер RegioJet оголосив про запуск нових маршрутів з України до країн Європейського Союзу. Деякі з цих маршрутів будуть запущені вже у цьому році, а інші - у наступному. Про це повідомив власник компанії Радім Янчура в інтерв'ю Forbes Ukraine.

Одним з запланованих маршрутів є прямий рейс Київ-Берлін, який RegioJet планує відновити з наступного року. Раніше такий рейс існував до 2012 року, але був закритий через комерційні умови, накладені німецькою залізницею, що зробили маршрут нерентабельним.

У RegioJet використовується інша бізнес-модель, яка дозволяє уникнути ділитися доходом з польськими та німецькими залізницями. Укрзалізниця доставлятиме пасажирів до кордону, а RegioJet братиме пасажирів та перевозитиме їх далі. Тому вартість квитка зі Львова до Праги складатиме менше 1000 гривень, що вдвічі менше, ніж у державної чеської залізниці.

Крім того, у планах на наступний рік - прямий поїзд Київ-Ганновер через Лейпциг і Дрезден. Це дозволить забезпечити зручне сполучення між Україною та Німеччиною.

RegioJet також бачить потенціал у перевезенні європейських туристів до міста Мукачево. Колія вузького європейського стандарту 1435 мм, якою обладнані залізниці у цьому регіоні, дає можливість організувати базу обслуговування поїздів у Мукачеві. Однак, проблемою є те, що ділянка шляху Чоп-Мукачеве не електрифікована. Проте RegioJet виразив готовність електрифікувати цю ділянку за свій рахунок.

Після вступу України до Європейського Союзу, RegioJet планує отримати ліцензію на операції залізничним транспортом на території України. Це дасть можливість компанії оперувати поїздами на українській залізничній інфраструктурі, сплачуючи фіксований тариф, як це роблять інші оператори в ЄС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273463.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua