Адміністративні послуги для мешканців Дебальцівського старостинського округу Васильківської ТГ

17 июл, 10:50

Днями здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) до села Дебальцеве Дебальцівського старостинського округу Васильківської територіальної громади (ТГ) для надання адміністративних та інших послуг платникам.
Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом та за участі начальника Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Бондаренко Маргарити, фахівців податкової інспекції та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.
Присутніх мешканців Дебальцівського старостинського округу керівником Васильківської ДПІ ГУ ДПС ознайомлено з переліком адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та документами, що необхідні для їх отримання, а також з графіком роботи ЦОПу та контактними номерами телефонів, надано роз’яснення щодо можливостей та переваг електронних сервісів ДПС України, зокрема, Електронного кабінету.
У ході проведення заходу присутні отримали роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру, їх ознайомлено зі сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Facebook.
Особливу увагу акцентовано на актуальне питання стосовно термінів та порядку внесення змін до адрес фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків у зв’язку зі змінами назв населених пунктів та вулиць для приведення таких даних у відповідність до документів, що посвідчують особу.
Враховуючи, що мобільний ЦОП у с. Дебальцеве відвідали представники аграрного бізнесу, обговорювались питання легалізації ринку праці.
Під час роботи мобільного ЦОПу відвідувачі цікавилися, зокрема, порядком заміни реєстраційного номеру облікової картки платника податків (РНОК ПП) та порядком його отримання для неповнолітніх дітей представниками; уточненням даних щодо неактуальної інформації про земельні ділянки, порядком подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи та отримання податкової знижки; правилами розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання; пільгами зі сплати податків, передбачених чинним законодавством, та порядком їх отримання. Мешканцям Дебальцівського старостинського округу надані вичерпні відповіді на всі питання.
Під час виїзду ЦОПу фахівцями податкової прийнято від платників 17 заяв на проведення звірки з плати за землю; 11 заяв за формою № 5ДР; 5 заяв на проведення звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 4 заяви за формою № 10ДР та 4 заяви щодо уточнення реквізитів рахунків для сплати податків, а також видано10 РНОК ПП.
Також зі старостою Дебальцівського старостинського округу проведено обговорення напрямків подальшої співпраці задля надання якісних адміністративних послуг мешканцям більш віддалених від центру старостату населених пунктів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273482.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua