Акцизний податок: визначення дати виникнення податкових зобов’язань у разі здійснення переобладнання вантажного транспортного засобу

17 июл, 10:56

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що датою виникнення податкових зобов’язань з акцизного податку у разі здійснення переобладнання вантажного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД, у легковий автомобіль, що відповідає товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. У цьому разі акцизний податок сплачується власником такого транспортного засобу не пізніше дати подання документів до органу, що здійснює державну реєстрацію транспортних засобів, для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу (п. 216.11 ст. 216 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
При цьому відповідно до п.п. 222.2.4 п. 222.2 ст. 222 ПКУ платники акцизного податку при зверненні до органів, що здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів, для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов’язані пред’явити квитанції або платіжні доручення про сплату акцизного податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273492.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua