Агрокорпорація Крупець розпочала будівництво птахофабрики

18 июл, 13:00

Агрокорпорація "Крупець" розпочала будівництво птахофабрики в Дубенському районі Рівненської області, де планується вирощувати 400 тисяч курок-несучок. Про це повідомляє обласна військова адміністрація.

Будівництво розпочалось у березні цього року на майданчику площею понад 6 га, що розташований на місці колишньої занедбаної ферми в селі Ситне Крупецької громади. Компанія "Реноме-Євробуд" виконує роботи, і темпи будівництва є високими.

Планується завершити будівництво та сертифікувати фабрику вже у листопаді, відповідно до європейських стандартів, оскільки продукція буде експортуватися в Європу. Наразі на птахофабриці вже монтуються клітки європейського зразка.

"Агрокорпорація "Крупець" завжди йде вперед і інвестує в нові проєкти. Це дає важливий сигнал для всіх, хто займається бізнесом - не зупинятися. Навіть у складний воєнний час наш регіон успішно утримує "економічний фронт", - прокоментував начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Також він додав, що птахофабрика створить понад 20 високооплачуваних робочих місць, а до Крупецької сільської громади будуть сплачуватися близько 3 мільйонів гривень податків.

Варто відзначити, що минулого тижня місцева громада оголосила про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля фермерського господарства "Крупецьагроптиця".

За повідомленням, проєкт включає реконструкцію трьох корівників під пташники та ще однієї споруди під склад яєць, а також будівництво двох нових пташників. Комплекс, що знаходиться по вулиці Київській, 14 у селі Ситне.

Згідно робочого проєкту, потужність одного пташника становитиме 79 тисяч місць курей-несучок, а загальна потужність всіх п'яти пташників складе 395 тисяч місць. Нові та реконструйовані пташники будуть ідентичними. Будівництво здійснюється на земельній ділянці площею 6,8782 га.

Для утримання курей-несучок передбачається п'ять пташників та десять металевих бункерів-силосів об'ємом 20 кубометрів для зберігання сухого комбікорму. На території птахофабрики також будуть адміністративна будівля, склад яєць, санпропускник, трансформаторна підстанція, пожежний резервуар (дві одиниці по 100 кубометрів) та парковка для автомобілів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273494.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua