Первинний ринок нерухомості в Україні продовжує зберігати свою активність

18 июл, 18:00

Первинний ринок нерухомості в Україні продовжує зберігати свою активність, а увага покупців зосереджена на різних форматах житла. Згідно з дослідженням, проведеним аналітиками групи компаній DIM, наразі найбільш популярними об'єктами для покупки є готові квартири. 65% угод припадає на цю категорію, зокрема 35% стосується купівлі житла з ремонтом від девелопера.

Аналіз попиту на первинному ринку показує, що 30% угод пов'язані з придбанням квартир з чистовою обробкою вже збудованих будинків, де покупці отримують ключі і можуть розпочинати ремонт, а 35% стосуються купівлі повністю готового житла з ремонтом від девелопера, де покупець може одразу заселятися. Ще 20% угод припадає на будинки з готовністю від 50% і більше, а лише 15% — на об'єкти на початкових стадіях будівництва.

Цікаво, що рік тому українці не проявляли інтересу до об'єктів, що знаходилися на початкових етапах будівництва, бо боялися невизначеності та можливих затримок у здачі об'єктів. Однак зараз ситуація змінилась, а попит зріс, особливо з боку приватних інвесторів, які вкладають кошти в нерухомість з метою збереження від інфляції та отримання пасивного доходу.

Покупці стали більш вибагливими до формату та якості проєктів нерухомості. Вони цікавляться інфраструктурою, наявністю комерційних об'єктів, безпекою та якістю обслуговування. Крім того, сервісне наповнення стає все важливішим для покупців, які оцінюють рівень обслуговування та догляд за комплексом після заселення.

Щодо фінансових можливостей, популярним став розтермінування купівлі на 3-5 років з першим внеском від 10%. Це дає покупцям більшу гнучкість та можливість доступу до нерухомості.

Загалом, ринок первинної нерухомості залишається активним, змінюються пріоритети покупців та зростає їх вимогливість до якості та сервісу. Розширення програм фінансування може сприяти активізації попиту, а довготривале розтермінування від девелоперів може стати одним із ключових факторів підтримки ринку нерухомості.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273504.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua