Майже на 14 млрд грн ПДФО поповнились місцеві бюджети Дніпропетровщини з початку року

18 июл, 10:39

З початку 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 14 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Надходження виросли у порівнянні з 2022 роком на понад 2,6 млрд грн, або майже на 24 відсотки. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.
Як зазначила очільниця податкової служби Дніпропетровщини, від наповнення місцевих бюджетів залежить і допомога армії, і підтримка населення, і ліквідація наслідків вторгнення. Щоб підтримувати економіку в умовах воєнного стану, там, де це можливо, громада повинна бути зацікавлена у легальному функціонуванні на її території як підприємницької діяльності, так і бюджетних установ та організацій. І не лише для того, щоб мешканці громади отримували заробітну плату та могли забезпечити себе, а й для того, щоб роботодавці сплачували податки з заробітної плати своїх працівників.
При цьому, основне джерело коштів, які може використовувати кожна громада для власного розвитку, – це податок на доходи фізичних осіб. І будь-які виплати «в конверті» означають, що податок на такі доходи не сплачується, а отже – місцеві бюджети залишаються без поповнення. А наскільки наповнені місцеві бюджети – настільки громади можуть функціонувати, розвиватися та надавати допомогу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273522.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua