Японія пропонує створити глобальні запаси природного газу

19 июл, 13:00

Японія пропонує створити глобальні запаси природного газу, щоб уникнути можливого дефіциту та стабілізувати ціни на цей вид палива, схожо до наявного резерву для надзвичайних ситуацій у нафтовому секторі. Інформацію про це поширив агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.

За даними співрозмовників, які знайомі з планами Японії, уряд країни планує запропонувати Міжнародному енергетичному агентству створення системи накопичення газу для країн-членів організації. Пропозиція буде представлена під час конференції в Токіо, яка відбудеться вівторок, 18 липня.

Уряд Японії має намір включити свою пропозицію стосовно запасів газу до порядку денного на зустрічі міністрів Міжнародного енергетичного агентства в лютому. Вже зараз Міжнародне енергетичне агентство вимагає від країн-членів, зокрема США та Японії, мати надзвичайний резерв нафти, що еквівалентний не менше ніж 90 дням чистого імпорту, на випадок надзвичайних ситуацій. Пропозиція Японії спрямована на створення подібної стратегії для запасів газу.

За даними агентства, вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року спричинило глобальні зміни на газових ринках, призвело до рекордно високих цін та посіяло стурбованість щодо надійності постачання цього виду палива.

Країни-члени Європейського Союзу вже мають цілі стосовно зберігання природного газу, проте глобальної ініціативи наразі немає.

Варто зазначити, що для азіатських країн, таких як Японія та Південна Корея, зберігання газу на тривалий період може бути складним завданням, оскільки вони частіше зберігають його у формі рідкого природного газу, який з часом випаровується.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273532.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua