На потужностях Київського електровагоноремонтного заводу розпочали ремонт польських поїздів Pesa

19 июл, 15:30

У Києві розпочали ремонт польських поїздів Pesa на потужностях Київського електровагоноремонтного заводу. Про це повідомив директор заводу Олег Головащенко в інтерв'ю ЦТС.

За його словами, наразі на заводі вже знаходяться два таких поїзди, а загалом потрібно відремонтувати 10-12 одиниць.

"Оскільки ми не маємо досвіду роботи з таким рухомим складом, але маємо велике бажання це зробити, то ми звернулися до виробника з проханням про підтримку та допомогу", - заявив Головащенко.

Pesa Bydgoszcz S.A. є великим польським виробником трамваїв, дизельних та електричних поїздів та локомотивів. Компанія експортує свою рухому склад у більш ніж 10 країн, включаючи Україну.

"Перший поїзд уже був випробуваний на кордоні з Польщею, де спеціалісти Pesa провели огляд та визначили, які вузли може відремонтувати самостійно Київський електровагоноремонтний завод, а в яких потрібна допомога. З'ясувалося, що близько 30-40% вимагають допомоги, але з кожним новим потягом ми плануємо зменшувати цей відсоток та в результаті виконувати ремонти самостійно", - додав керівник заводу.

У квітні 2021 року тодішній в.о. голови Укрзалізниці Іван Юрик повідомив, що УЗ і польський виробник рейкового транспорту Pesa Bydgoszcz S.A. домовилися про співпрацю у ремонті дизельних поїздів польського виробництва.

На той момент УЗ мав 14 рейкових автобусів Pesa, з яких лише чотири були у робочому стані. Сторони домовилися провести оцінку стану поїздів та розробити програму їх ремонту.

Тоді також була досягнута попередня домовленість, згідно з якою Pesa навчатиме українських фахівців обслуговування цих поїздів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273537.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua