Ціни зросли у середньому на 30%: закінчується сезон черешні

20 июл, 10:40

Більшість садівників України повідомили про завершення сезону продажу черешні цього тижня. Ціни на залишкові партії цієї ягоди зросли у середньому на 30%.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

На сьогоднішній день оптові партії черешні з місцевих господарств продаються за ціною від 70 до 120 гривень за кілограм ($1.91-3.28/кг), залежно від якості та сорту.

Аналітики зауважують, що ціни на черешню в цьому сезоні часто перевищували рівень цін минулого року. Це зумовлено зменшенням виробництва черешні в країні через тимчасову окупацію Херсонської області та частини Запорізької області, які традиційно були лідерами з вирощування цих кісточкових.

Висока вартість часто призводила до зниження попиту на цю ягоду. Учасники ринку пояснювали це тим, що кінцеві споживачі не були готові купувати місцеву ягоду за такою високою ціною.

У 2022 році сезон черешні в Україні завершився приблизно на 2 тижні раніше, але останні партії цієї продукції виробники відправляли в середньому на 75% дешевше, ніж цього сезону. Таку цінову різницю, ключові гравці ринку пояснюють зниженням врожайності черешні, а також різким зростанням витрат на вирощування цієї культури.

Нагадаємо, попри холодну і тривалу весну, сезон продажів черешні в Україні розпочався без затримок. Перші оптові партії ранньої черешні з українських господарств з’явилися на ринку вже в кінці травня, а ціни тоді коливалися від 60 до 85 гривень за кілограм.

Також варто відзначити, що на минулому тижні в Україні помітно знизилися ціни на малину. Українські садівники встановлюють ціни на малину у діапазоні від 35 до 60 гривень за кілограм.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273551.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua