Ще одна компанія припинила роботу в РФ

20 июл, 13:00

Фінська фармацевтична компанія Оріон Фарма оголосила про закриття своїх операцій в Російській Федерації.

Цю інформацію заявлено в звітності компанії за перше півріччя 2023 року.

У звіті зазначено, що зниження операційного прибутку компанії на 33,5% порівняно з попереднім роком, до 102 млн євро, "зумовлено декількома причинами, зокрема, одноразовими, такими як припинення діяльності в Росії".

Виходячи з даних Оріон Фарма, відхід з Росії призвів до скорочення прибутку виробника в січні - червні 2023 року на 25 млн євро порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Раніше Оріон Фарма, виробник включеного до переліку життєво важливих ліків "Метипред", не зробила офіційного заявлення про відхід з російського ринку. Однак звіт не містить інформації про те, що компанія зупинила поставки в Росію.

Проте, у звіті було зазначено, що у 2023 році "оборот Оріон Фарма в Росії буде значно нижчим, ніж у 2022 році", - повідомляє Forbes Russia.

Оріон Фарма працювала на російському ринку протягом 15 років.

У восени 2022 року повідомлялося, що компанія розпочала процес ліквідації свого російського офісу.

Це рішення фармкомпанії може мати значні наслідки для російського ринку фармацевтичних продуктів, а також вплинути на пацієнтів та медичні установи, які раніше здійснювали закупівлю ліків від Оріон Фарма. Для українських компаній, що працюють в фармацевтичній галузі, це також може створити нові можливості та конкурентні переваги. Однак, необхідно врахувати ризики та виклики, пов'язані зі змінами на ринку у зв'язку з відхідом Оріон Фарма.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273566.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua