Зростання продажів автомобілів у ЄС у червні - рекордні показники

20 июл, 18:00

Продажі автомобілів у країнах Європейського союзу продовжують демонструвати вражаюче зростання, згідно з даними Європейської асоціації автовиробників (ACEA). У червні 2023 року продажі автомобілів зросли на 17,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, досягнувши позначки в 1,045 млн одиниць, що є найвищим рівнем за останні роки.

Це вже одинадцятий місяць поспіль, коли європейський ринок нових автомобілів показує позитивні темпи зростання. Такі підвищення були зафіксовані у всіх країнах ЄС, за винятком Угорщини, де продажі зменшилися на 1,4%.

Серед найбільших ринків ЄС, Німеччина показала найвищий приріст - збільшення продажів на 24,8%. У Іспанії, франції та Італії також було зафіксовано впевнені темпи зростання - відповідно 13,3%, 11,5% та 9,1%.

Загальна кількість нових автомобілів у Європі, включаючи країни ЄС, а також Ісландію, Норвегію, Швейцарію та Великобританію, збільшилась на 18,7% до 1,266 млн одиниць.

Серед автовиробників, група Volkswagen, що включає такі бренди, як Skoda, Audi, Seat, Porsche та інші, відзначилась рекордним зростанням продажів у ЄС на 26,3%. Деякі інші компанії також продемонстрували позитивні тенденції, зокрема група Toyota (10%), BMW Group (16%) та Ford Motor (25,3%).

Проте, є кілька винятків - реалізація автомобілів групи Stellantis зменшилась на 1,3%, а Honda зазнала спаду в продажах на 32,6%.

Результати червневих продажів автомобілів є обнадійливим сигналом для автомобільної промисловості у Європі та вказують на певне відновлення попиту після складного періоду пандемії. За аналітиками, такий позитивний тренд може продовжитись, але існують також ризики, які можуть вплинути на динаміку ринку в майбутньому. Очікується, що ЄС та автовиробники продовжать вдосконалювати стратегії для забезпечення стійкого та збалансованого розвитку автомобільного сектору в умовах змінюючогося світового економічного клімату.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273576.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua