Ціни на лохину в Україні продовжують падати

21 июл, 11:00

Ціни на лохину в Україні продовжують падати, і ця ягода вже набагато дешевша, ніж у той же період минулого року. За даними аналітиків проєкту EastFruit, з кінця минулого робочого тижня ціни на лохину в українських господарствах знизилися в середньому на 20%. Сьогодні садівники продають цю ягоду за ціною від 80 до 150 гривень за кілограм ($2,19-4,10), що порівняно з минулим тижнем стало менше, ніж 100 гривень за кілограм ($2,73).

Ключові гравці ринку підтверджують, що падіння цін на лохину в середині липня – звичне явище. Зниження цін спричинено декількома факторами. По-перше, на ринку збільшилася пропозиція ягід, оскільки більшість фермерів активно зайнялись збором врожаю. По-друге, вирощування лохини в Україні в 2023 році значно зросло через вступ нових плантацій у плодоношення. Крім того, низькі ціни на інші сезонні фрукти й ягоди також впливають на ринкові тенденції.

Наразі лохина в Україні в середньому коштує на 10% дешевше, ніж у той же період минулого року. Ягідники України не виключають можливості подальшого зниження цін, якщо попит на лохину не зросте. Варто зазначити, що цей тренд може бути вигідним для споживачів, які матимуть можливість придбати якісні та смачні ягоди за доступною ціною. Однак, для ягідників це може стати викликом, і їм слід шукати ефективні способи зберегти прибуток при падінні ринкових цін.

Загалом, ситуація на ринку лохини в Україні є динамічною, і прогнозувати точні тенденції у ціновій динаміці непросто. Змінливість у пропозиції та попиті, а також вплив інших факторів, таких як погодні умови та зміни в економічних умовах, можуть продовжувати впливати на ринок лохини в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273585.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua