До уваги нерезидентів – платників ПДВ, які надають електронні послуги

20 июл, 11:05

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що база оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операцій з постачання нерезидентом – платником ПДВ електронних послуг визначається виходячи з вартості таких послуг. ПДВ становить 20 відсотків бази оподаткування та додається до вартості електронних послуг, крім операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість (пункт 208 прим.1.6 статті 208 прим.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
Датою виникнення податкових зобов’язань за операціями з постачання особою-нерезидентом, зареєстрованою як платник ПДВ відповідно до пункту 208 прим.1.2 статті 208 прим.1 ПКУ, електронних послуг є останній день звітного (податкового) періоду, в якому здійснено оплату електронних послуг (пункт 208 прим.1.5 статті 208 прим.1 ПКУ).
Операції з надання фізичним особам електронних послуг, місцем постачання яких є митна територія України, які були здійснені до дати реєстрації особи-нерезидента як платника ПДВ, але оплата яких відбулася після такої реєстрації, оподаткуванню ПДВ не підлягають і в податковій декларації не відображаються.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273596.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua