Через санкції у латвійських банках заморожено приблизно 73 мільйона євро

21 июл, 13:30

Латвійські банки прийняли рішення заморозити приблизно 73 мільйони євро через санкції проти Росії та Білорусі. Інформацію про це поширило агентство LETA.

Повідомляється, що латвійські фінансові установи ідентифікували шість фізичних осіб, що безпосередньо підпадають під санкції, а також 34 юридичних особи, які не включені безпосередньо до санкційних списків.

Зазначається, що зазначені юридичні особи мають пряме власність або контроль над суб'єктами, що перебувають під санкціями, і через це їх фінансові активи були заморожені.

Национальний банк Латвії наголошує, що надана інформація стосується стану на 14 липня, і процес вивчення цих активів триває.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" (G7) погодилися, що російські активи в їхніх юрисдикціях будуть заморожені до моменту, поки Росія не компенсує Україні збитки внаслідок агресії.

Також стало відомо, що Німеччина відмовилася підтримати ідею Європейського Союзу щодо передачі заморожених активів російського центрального банку для підтримки реструктуризації України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273606.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua