ЄС підтримує Україну: €20 млрд на оборону

24 июл, 09:00

Країни Європейського союзу планують виділити до 5 мільярдів євро щорічно на протязі чотирьох наступних років для забезпечення оборонних потреб України. Така допомога буде надаватися з 2024 по 2027 рік, про це повідомили дипломати ЄС, але детальніші дебати плануються провести 31 серпня.

Інформацію опублікувало видання The Guardian, зазначаючи, що верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель підтвердив перетворення існуючої підтримки на довгострокове зобов'язання Євросоюзу щодо безпеки та стабільності України.

Однак, є відомості, що деякі країни-члени, зокрема Угорщина, можуть виступити проти такої ідеї, і остаточне політичне схвалення плану не очікується до зустрічі європейських лідерів на самітах ЄС у жовтні чи грудні.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також підтримує цифру в 20 мільярдів євро. Вона зазначила, що для подальшої підтримки України у військовій сфері країнам Євросоюзу потрібні значні фінансові ресурси.

"Це все повинно йти рука об руку. Недостатньо просто кидатися цифрами, це має бути логічно та змістовно взаємопов’язано, і ми поговоримо про це сьогодні, а також у найближчі місяці", - заявила вона.

Таке рішення Євросоюзу про надання значних фінансових ресурсів Україні на оборону може стати масштабним вкладенням у зміцнення безпеки та обороноздатності країни. Це також свідчить про важливе підтвердження партнерських стосунків між ЄС та Україною в контексті збереження стабільності в регіоні.

Для України ця допомога може стати додатковим кроком на шляху до підвищення ефективності своїх оборонних сил та забезпечення національної безпеки. Вона також підкреслює важливість стратегічного партнерства між Україною та Європейським союзом у сфері безпеки та оборони. Україна має намір продовжувати співпрацю з міжнародними партнерами з метою зміцнення стабільності та миру в регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273619.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua