50 вагонів-зерновозів для Нібулону

24 июл, 16:00

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" успішно реалізує новий етап допомоги українському агропродовольчому сектору. Зокрема, у рамках цього проєкту було придбано 50 сучасних вантажних вагонів для Товариства з обмеженою відповідальністю "СП "Нібулон", одного з провідних українських операторів на зерновому ринку. Про це повідомила пресслужба компанії.

Кожен з придбаних вагонів, виготовлених на дослідно-механічному заводі "Карпати" у Львівській області, може перевозити до 70 тонн зерна. Перші 10 вагонів вже успішно доставлені, завантажені зерном і готуються до подальшого транспортування агропродукції через Ізмаїл.

Цей проєкт має велике значення для аграрного сектору, зокрема для компанії "Нібулон", яка зіткнулася з проблемами з логістикою через 12 своїх річкових портів, розташованих на Південному Бузі та Дніпрі. Блокада та відсутність води перешкоджали транспортуванню аграрних вантажів через річкові порти. Завдяки підтримці USAID тепер український агрохолдинг отримав можливість доставляти зерно з річкових портів до найближчої залізничної станції та звідти ефективно відправляти на вагони для подальшого експорту через одеські порти.

Директор із взаємодії з органами державної влади та питань сталого розвитку компанії "Нібулон", Михайло Різак, зазначив, що цей крок також збереже робочі місця на річкових портах, що має важливе значення для забезпечення стабільності та розвитку регіонів.

За його словами, до блокади через Дніпро та Південний Буг перевозили понад 15 млн тонн української агропродукції, з яких 4 млн тонн становили зернові культури. Проєкт USAID "Економічна підтримка України" вносить суттєвий вклад у подолання логістичних викликів, що стоять перед агропромисловим комплексом, і сприяє розвитку експортного потенціалу української аграрної галузі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273650.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua