Контент,створений штучним інтелектом, планують маркувати

25 июл, 12:00

Ключові світові компанії, зокрема OpenAI, Alphabet і Meta Platforms, добровільно прийняли зобов'язання позначати водяними знаками контент, створений за допомогою штучного інтелекту. Цей важливий крок зроблено у відповідь на прохання президента США Джо Байдена з метою зробити цю технологію безпечнішою.

Reuters повідомляє, що також долучилися до ініціативи такі компанії, як Anthropic, Inflection, Amazon.com та партнер OpenAI Microsoft. Ці організації обіцяли пильно тестувати системи перед їх запуском та обмінюватися інформацією щодо зменшення ризиків та інвестування в кібербезпеку.

Президент Байден, який приймав керівників цих семи компаній у Білому домі, наголосив на тому, що в наступні десять років можемо очікувати більше технологічних змін, ніж за останні п'ятьдесят років.

Основний метою цієї ініціативи полягає у розробці системи "водяних знаків" для різних типів контенту, таких як текст, зображення, аудіо та відео, створених штучним інтелектом, щоб користувачі могли легше розрізнити, коли ця технологія була використана.

Ці водяні знаки, які будуть вбудовані у контент технічним способом, спростять виявлення підроблених зображень або аудіо, які можуть, наприклад, демонструвати насильство, якого насправді не було, або спотворювати фотографії осіб з метою дискредитації.

Слід зазначити, що Конгрес США розглядає законопроект, який вимагатиме вказувати в політичній рекламі, чи використовувався штучний інтелект для створення зображень чи іншого контенту.

Компанії також обіцяють приділити особливу увагу захисту конфіденційності користувачів з розвитком штучного інтелекту та запевнити, що ця технологія буде вільною від упереджень і не буде використовуватися для дискримінації проти вразливих груп. Серед інших зобов'язань - розробка рішень штучного інтелекту для розв'язання наукових проблем, таких як медичні дослідження та боротьба з кліматичними змінами.

Наприкінці цього року генеративний штучний інтелект, такий як ChatGPT, став дуже популярним, і тепер законодавці в усьому світі стурбовані щодо заходів для забезпечення національної безпеки та економіки в умовах цієї нової технології.

Слід відзначити, що Європейський Союз впереди США у розробці регуляцій для штучного інтелекту. ЄС планує запровадити нові правила для компаній, які розробляють генеративні інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT, що вимагатимуть розкривати використання захищених авторським правом матеріалів, відповідно до європейського законодавства.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273665.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua