Щодо виконання вимог Загального стандарту звітності CRS

24 июл, 10:53

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
Для забезпечення приєднання України до системи міжнародного обміну інформацією про фінансові рахунки відповідно до Багатосторонньої угоди CRS 20 березня 2023 року Верховною Радою прийнято Закон України № 2970-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки», який набрав чинність 28 квітня 2023 року (далі – Закон 2970).
Законом № 2970 внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та доповнено його новою статтею 393, яка регулює права та обов’язки фінансових агентів, їх клієнтів (власників рахунків) та контролюючих органів (ДПС) у зв’язку зі збором інформації про фінансові рахунки та автоматичним обміном цією інформацією з державами-партнерами за Багатосторонньою угодою CRS.
Законом № 2970 вводиться новий термін «Загальний стандарт звітності CRS», який, як і Багатостороння угода, містить пряме посилання на документ ОЕСР, включаючи коментар до Стандарту.
Відповідно до підпункту 393.1.1 статті 393 розділу І Кодексу, стаття 393 визначає основні вимоги до встановлення фінансовими агентами підзвітних рахунків та подання звітів про підзвітні рахунки для цілей Угоди FATCA та Багатосторонньої угоди CRS. Згідно з підпунктом 393.1.2 статті 393 розділу І Кодексу, для цілей Угоди FATCA та Багатосторонньої угоди CRS терміни, визначені Кодексом, мають застосовуватися та тлумачитися з урахуванням Угоди FATCA, Багатосторонньої угоди CRS та Загального стандарту звітності CRS, відповідно у частині, в якій вони не суперечать Угоді FATCA та Загальному стандарту звітності CRS, залежно від того, для цілей якого міжнародного договору застосовується відповідний термін.
Детальніше – у листі Міністерства фінансів України від 30.06.2023       № 44010-09-10/17891 «Щодо виконання вимог Загального стандарту звітності CRS», який розміщено на вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/baneryi/crs/rozyasnennya/listi/78262.html


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273676.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua