Новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів від США

25 июл, 13:30

За даними агентства Reuters, Сполучені Штати Америки планують оголосити про надання нового пакету військової допомоги для України на суму до 400 млн доларів. Зазначена інформація бере своє джерело у трьох неназваних американських чиновників.

Пакет підтримки включатиме артилерію, ракети протиповітряної оборони та наземну техніку. Відповідно до наданих даних, до складу пакету можуть увійти наступні компоненти:

Кілька бойових броньованих машин Stryker;
Спеціальне обладнання для розмінування територій;
Боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, артилерійських ракетних систем HIMARS, зенітних систем Patriot і Stinger;
Протитанкова зброя, у тому числі протитанкові ракети TOW та Javelin.

Примітно, що в складі пакету не будуть включені касетні боєприпаси.

Зазначена інформація про пакет допомоги підлягає додатковій уточненню, оскільки його вміст може змінитися до офіційного оголошення. Проте, вже зараз відомо, що фінансування пакету буде здійснюватися за допомогою програми Presidential Drawdown Authority, яка надає президенту США право передавати допомогу без затвердження Конгресу у випадку надзвичайної ситуації. Усе озброєння надійде до України з американських запасів.

Зазначений пакет військової допомоги стане 43-м за рахунком після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Загальна сума військової підтримки перевищить 41 млрд доларів, що є показником важливої підтримки з боку США у суверенітеті та безпеці України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273683.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua