Допомога ВПО на проживання: зміни у форматі надання підтримки

29 июл, 18:00

Уряд України вніс зміни до підходу щодо виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) на проживання згідно з постановою № 709 "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб". Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Раніше допомогу надавали на щомісячній основі незалежно від дати звернення кожної ВПО, відомості про яку були включені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Тепер, згідно з новими правилами, виплати здійснюватимуться на сім'ю протягом шести місяців з можливістю продовження ще на один шестимісячний період для сімей, які потрапили у соціально вразливу категорію.

Додатково, були введені критерії та умови призначення виплат відповідно до майнового стану і терміну перебування за кордоном.

Якщо з яких-небудь причин ВПО перестане отримувати допомогу, то орган соціального захисту населення повідомить отримувача про це.

Ці зміни в наданні допомоги ВПО на проживання стали важливим кроком для забезпечення більш ефективного та міцного соціального захисту тих, хто потрапив у складну життєву ситуацію з приводу вимушеної переміщеності.

Міністерство соціальної політики України прагне забезпечити всебічну підтримку переселенців та їх сімей із забезпеченням необхідних грошових допомог, що сприятиме покращенню їх життєвих умов та інтеграції в нових місцях проживання.

Ці зміни також стимулюють економічний розвиток країни, сприяючи соціальній стабільності та підтримці громадян, які пережили важкі життєві обставини через внутрішньо переміщення. Вони є важливим кроком у створенні справедливого та збалансованого соціального захисту всіх верств населення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273725.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua