Рекордні ціни на апельсиновий сік: причина в поширенні хвороби

27 июл, 11:00

На світовому ринку цитрусових посилюється тривога через поширення хвороби, яка обмежує майбутній обсяг виробництва апельсинового соку у Флориді, США. Ця невідома хвороба спричиняє рост вартості апельсинового соку, і ціни на ф'ючерси досягають рекордних показників.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Також хвороба поширюється на бразильські плантації апельсинів, найбільшого експортера у світі, що спричиняє скорочення глобального пропозиції соку.

За результатами торгів у понеділок, 24 липня, вартість вересневого ф'ючерсу на заморожений концентрат апельсинового соку на біржі ICE Futures U.S. зросла на 1,93% і досягла $3,057 за 15 тис. фунтів (6,8 тонни).

"Хвороба активно поширюється у Флориді, і шанси на повернення виробництва до очікуваного рівня в новому сезоні обмежені. Є ознаки того, що хвороба також поширюється в Бразилії, яка зіткнулась з довгостроковими проблемами своїх врожаїв", - заявила президент J. Ganes Consulting, Джуді Гейнз.

У зв'язку з цим Бразилія вже почала зменшувати поставки апельсинового соку до США на 1,7%. Ціни на сік також зростають у роздрібній торгівлі, відображаючи ситуацію на ринку та обмежені поставки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273730.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua