Прогноз щодо цін на золото у 2024 році

28 июл, 15:30

Аналітики JPMorgan вважають, що ціни на золото у світі можуть зрости до рекордної позначки $2175 у 2024 році, у зв'язку зі змінами політики Федеральної резервної системи США, повідомляє Bloomberg.

Грег Ширер, виконавчий директор відділу глобальних досліджень сировинних товарів у банку JPMorgan, зазначив, що наразі золото і срібло є дуже перспективними довгостроковими інвестиціями, які можуть служити засобом диверсифікації та приносити хороші результати протягом наступних 12-18 місяців.

Прогноз на майбутній рік передбачає ризик м'якої рецесії у США, яка може настати до того, як Федеральна резервна система розпочне пом'якшення своєї монетарної політики.

Ціни на золото зросли приблизно на 15% за останній рік, а в травні цього року досягли близько $2075,47 за унцію, побивши рекордний максимум, встановлений у 2020 році.

За словами Ширера, золото та срібло "зовсім не залежать" від того, як буде розвиватись економіка Сполучених Штатів. Основним фактором, який впливатиме на ціноутворення, залишатимуться закупівлі золота центральними банками по всьому світу.

На 26 липня Федеральна резервна система США підвищила відсоткову ставку за федеральними кредитними засобами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів до 5,25-5,5% річних, досягнувши найвищого рівня з 2001 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273787.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua